Νέα 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πειραιάς, 27η Ιουνίου 2011

    Τα φημισμένα και γνωστά στους περισσότερους καλοφαγάδες της Νίκαιας αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, ψητοπωλεία με το όνομα «ΣΑΚΗΣ ΚΕΜΠΑΠ», είναι φορείς μιας μακρόχρονης παράδοσης και έχουν αναχθεί, παράλληλα, σε πόλο έλξης για τους λάτρεις του καλού κεμπάπ. Φορείς μιας παράδοσης που ξεκινά από την Ανατολή πριν από σχεδόν έναν αιώνα και φτάνει ως τις μέρες μας. Αρχικά, οι πρώτοι που δοκίμασαν το κεμπάπ του Σάκη, ήταν όσοι επισκέφθηκαν το γραφικό μαγαζάκι της οδού Μπελογιάννη στη Νίκαια. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, ολοένα περισσότεροι άνθρωποι ανταμείβονται εκφράζοντας την προτίμησή τους στην αληθινή γεύση και τη μοναδικότητά.
    Η διαχρονικότητα αυτή ασφαλώς δεν αποδίδεται στην τύχη. Η παλαιότατη, ανθεκτική στο χρόνο και εξαιρετικά επιτυχημένη συνταγή για το κεμπάπ του «ΣΑΚΗ», η προσεκτική επιλογή και η ασυμβίβαστα υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών, η αστείρευτη αγάπη για το «δημιουργείν», καθώς επίσης οι αδιάκοποι ποιοτικοί έλεγχοι σε όλα τα στάδια της παραγωγής , εγγυώνται την παρασκευή πιάτων αξιώσεων, που ικανοποιούν ακόμη και τους πλέον απαιτητικούς.
    Όλα αυτά, σε δύο φιλόξενους, καλόγουστα διακοσμημένους χώρους, όπου κανείς έχει τη δυνατότητα να γευτεί τόσο το διάσημο κεμπάπ του ΣΑΚΗ, όσο και άλλες, εξίσου δελεαστικές προτάσεις, όπως το Κεμπάπ της Πόλης, τα Σουβλάκια της Γιαγιάς ή τη Γιαουρτλού που συγκεντρώνει τα πιο θετικά σχόλια. Φυσικά, δε λείπουν και τα λαχταριστά χειροποίητα «καλαμάκια», ενώ σημαντική θέση κατέχουν οι γύροι από χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας (ντονέρ). Όσοι παραγγείλουν στο σπίτι ή επισκεφθούν το κεμπαπτζίδικο του «ΣΑΚΗ», αξίζει να δοκιμάσουν και τις μοναδικές αραβικές πίτες - από φρέσκο ζυμάρι - με διάφορες γεμίσεις , οι οποίες , πραγματικά, εντυπωσιάζουν.
    Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στις τιμές : δεδομένου ότι η οικονομική συγκυρία δυσκολεύει τη ζωή των πολιτών, τα «ΣΑΚΗΣ ΚΕΜΠΑΠ» διατηρούν τις χρεώσεις σε χαμηλά επίπεδα , έτσι ώστε ο καθένας να έχει πρόσβαση σε φαγητό ποιοτικό αλλά, ταυτόχρονα, φθηνό.
    Κατόπιν τούτων, τα καταστήματα αυτά έχουν αναδειχθεί σε σημεία αναφοράς ως προς την ποιότητα και τη γεύση των ειδών τους και σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση των πελατών, αποτελώντας στολίδια στον τομέα των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης.